New blog post

Ilpo, Vaari ja ötökät

Vuosi on vierähtänyt kirjan ”Ilpo, Vaari ja Vappu-koira ötököitä ihmettelemässä” ilmestymisestä. On kevät, ja ötökät alkavat herätä koloistaan. On taas aika lähteä lasten kanssa luontoon keväistä menoa ihmettelemään.


Kirjat on tapana luetteloida johonkin ryhmään, eihän niitä  muuten kirjastosta löytäisi. Ilpo, Vaari ja Vappu-koira kirjat ovat lasten tietokirjoja. Luontoa kuvataan totuudenmukaisesti. Kuvituksessa on kiinnitetty huomiota siihen, että ötökät ovat oikean näköisiä. Tämä kirjasarjan toinen osa taitaa olla luetteloitu jopa luonto-oppaaksi. Mutta se on erilainen, tietokirjojen valtavirrasta poikkeava luonto-opas. Tämä lajityyppi ei kiinnosta suuria kustantajia, siksi et todennäköisesti löydä kirjaa kivijalkakirjakaupan hyllystä. Mutta verkkokirjakaupoista sitä saa, esimerkkeinä Adlibris.com, Amazon.com ,CDON.com ja booky.fi. Tavallisista kirjakaupoistakin sen saa tilaamalla, esim. akateeminen.com ja suomalainen.com.

Ilpo-poika ja Vaari tekevät kirjan tarinoissa keväisessä ja kesäisessä luonnossa löytöjä ja havaintoja ja miettivät niiden merkitystä. Ilpo kyselee ja tekee välillä hurjiakin johtopäätöksiä.Vehnäterrieri Vappu on tarinoissa mukana ja ilmaisee joskus oman näkemyksensä asioista. Aikanaan saapuu syksy, ja sekä luonnon että sankariemme elämässä tapahtuu suuria muutoksia.

Uudessa, työn alla olevassa kirjassa Ilpo ja Vaari joutuvat jäämään kesäksi kaupunkiin ja tutustuvat nyt kaupungin eläimistöön. Miksiköhän niin moni eläinlaji on muuttanut maalta kaupunkiin? Ja miten jotkin lajit ovat levinneet meille ulkomailta asti? Kirja valmistunee kevään aikana. Siitä myöhemmin lisää.
22.3.2015